Thursday, 27 August 2015

STRATEGI RWR UTK PROJEK RM100,000 DALAM 6MINGGU!!!

SETTING GOALS!! OHHH NISSAN GTR!!!

Perkongsian Dari Sifu Helmey

πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’

Siapa dlm group ni dah buat goal setting apa yg nak dicapai dlm RWR?

Jika anda belum buat goal setting, saya cadangkan anda mulakan sekarang.
Set matlamat apa yg anda nak cakap melalui RWR.
Matlamat perlu jelas, munasabah & boleh dicapai.
Letakkkan juga timeframe...bila anda nak capai matlamat tu.

Tanpa goal setting & matlamat yg jelas, seolah2 anda berjalan tanpa hala tuju.
Itu salah 1 cth goal setting yg baik..tapi perlu lbh spesific.
Perlu tau berapa harga kereta idaman tu. Dan jangkmasa utk capai. Letak 1 tarikh sbg dateline.

Setiap hari perlu renew goal setting tu. Perlu ingatkan diri sendiri matlamat yg nak kita capai.
Dlm RWR kami nak bentuk anda menjadi usahawan yg berjaya, berwawasan & berdisiplin.
Segala pembentukan itu perlu bermula dari awal (skrg).
Ini adalah sbhgn drp plan kejayaan kita.
Setiap hari cakap dgn diri sendiri...SAYA NAK ( apa impian kita)!
Cth..SAYA NAK FERRARI F430.
Sbb kata2 kita adalah doa.
Jgn letak matlamat yg kita rasa susah atau tak logik.

Contohnya..saya nak lamborghini dlm masa 3 bulan dari skrg. Ini sesuatu yg boleh dikatakan hampir mustahil.
Set matlamat yg tak membebankan kita. Jika matlamat itu terlalu membebankan kita..kita akn jadi takut, stress & kurang yakin. Akhirnya matlamat kita tadi hanya sekadar tinggal angan2 saja.

Saya: (nama anda)
Matlamat saya dlm RWR:
(Nyatakan apa saja matlamat anda..lbh dari 1 pun boleh. Kalau ada gmbr lagi baik)
Tarikh capai:

πŸ‘†tulis atas kertas. Simpan di tempat yg selalu kita boleh tengok.

Biar kita sama2 doakan.

THE RULE OF 6

PUNCA KEGAGALAN DALAM BERNIAGA
94% perniagaan (Internet dan juga bukan Internet) gagal kerana tidak melakukan PROMOSI; iaitu mewar-warkan perkhidmatan / biz anda kepada komuniti. Bagaimanakah kita hendak tahu sama ada promosi kita mencukupi?

Di sini lah timbulnya “The Rule of 6″. ia mengatakan bahawa pada setiap masa, sekurang-kurangnya anda mempunyai 6 cara promosi yang bergerak serentak. Itu lah dia nya Rule of 6.

Contoh, pada satu waktu mungkin:

1.Anda mengedarkan flyers / risalah
2.Anda membuat pengiklanan di Internet (FB/ mudah.my)
3.Anda membuat free preview mengenai perkhidmatan anda. (seminar/ home party)
4.Anda promosi melalui email (bukan spam!)
5.Anda promosi melalui SMS bulk / wechat / whatsapp group
6.Anda berjumpa prospek (table talk)

Cukup enam… itulah The Rule of 6. Lima kaedah promosi dilakukan serentak. Di atas contoh sahaja… terpulang kepada anda kaedah apa yang anda gunakan.

Sekiranya anda melakukan perniagaan, dan lihat keuntungan tidak memberangsangkan… cermin kembali perniagaan anda. Adakah anda telah lakukan segalanya untuk mendapatkan perhatian umum terhadap perniagaan anda??? Adakah anda aplikasikan the Rule of 6? Kalau tidak… sendiri mau ingat! Juga ingat… the Rule of 6 adalah MINIMA. Kalau yang minima pun anda tidak lakukan… maka, jangan disalahkan perkara2 lain. Bukan biz anda yg tak bagus, tapi salahkan diri anda sebagai pemilik perniagaan.

Semoga bermanfaat buat semua...

Wednesday, 26 August 2015

JANGAN ADA 5M!!!

Org2 nak berjaya jgn la ade 5sifat ni..tolong buang sifat 5M ni ....!!!
πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’

●Malas-bt lah ape pon keje/bisnes mmg xkan jadi
●Malu-Nak malu biar bertempat.kita berniaga cari rezeki yg halal bt ape nak malu..kalau malu ssh la nak berurusan dgn org
●Menyalahkan-Kalau bt smua benda nak die je btl.smua org bt salah dia je btl.xboleh terima teguran.kalau ade sifat ni tolong buang jauh.
●Merajuk-Bt bisnes jgn suka merajuk.kalau merajuk je manjang ssh lah nak belajar.
●Menyendiri-Kita nak berjaya xblh bt sorg..kalau bt sorg2 mmg xjd.jgn suke mnyendiri atau bt bisnes sorg2 sbb dgn sifat xnak bergaul dgn smua org ni ssh utk kta berjaya..kta kene bt sama2.jika brkerjasama bt sesuatu lg mudah dri bt sorg diri

πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ“’πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯

CARA CLOSING ONLINE!!!

REPOST FROM SIFU RUFFEY

Cara Closing online

Malam ni saya nak share macam mana cara closing online..

πŸ””πŸ””πŸ””πŸ””πŸ””πŸ””

Ok.. biasanya bila org mintak pm ape yg kita perlu buat???
Ok
1st.. betul.. bagi salam
Jangan terus menjual

Kena ikut step..
Dan jangan mengharap prospek join
Bila kita berkenalan nampakkan kita ni profesional
Jgn jadi macam polis plak semua benda kita nak tye dia....
Gunakan nama singkatan mcm akak..abg.. tuan.. dan puan...

Jgn bro.. bro..

Kita respek dia sebagai custmr..
So masa sesi perkenalan.. kita kenalkan diri..
Dan sharing pada mereka kenapa kita kena buat biznes

Contohnya...πŸ‘‡πŸ‘‡
Kak.. sy masih kerje lagi.. buat biznes ni pun secara sambilan..
Sebab zaman sekrg nak harap 1 gaji x cukup
Ekonomi malaysia pun makin tak stabil..
Sbb tu sy join...
Sy dah byk tgk biznes2 yg lain.. tapi kebanyakkan modal besar
So sy pilih rwr sbb sy nampak biznes ni lah paling mudah...
Dan sesuai org mcm sy yg kurang masa.. tapi sejak sy buat biznes rwr.. Alhamdulillah ade jer rezeki masuk...☺
Contoh sharingπŸ‘†πŸ‘†

Jadikan diri kita ni sama mcm dia...
Yg sebok bekerja.. yg xde masa..
Kalau dia ckp " kena cari org ke??
Jgn terus hentam dia...
Tapi kita jawab...

Kak.. dlm dunia ni bila sebut pasal biznes belum pernah sy tengok kucing pergi kedai beli makanan..πŸ˜‹πŸ˜‹
Lawak2 sikit
Hehe
Lepas tu.. kita ckp tegak jer..
RWR adalah konsep perniagaan dan Bukan pelaburan...
Tapi dgn Dgn modal rm100 kita berpotensi dpt income hari2

Jgn terus jual plan marketing kalau dia belum pernah join mana2 biznes
Sbb sy pun jarang buat closing bukak plan marketing
Sy buat MORE TO SHARING
Lebih kepada bukak minda.. sbb dalam biznes kita kena pandai psycologi
Kita bagitau rwr konsep perniagaan shj dah cukup
Selebihnya
Tunjukkan gambar2 bukti hasil table talk.. fliers2
Bagitau dia.. lepas join kita akan duduk dlm group 1malaysia.. disitu kita akan di ajar bagaimana kita nak buat biznes

So mudah utk kita..
Kalau dia tye.. macam mana nak join???
Ayat closing power...πŸ‘‡πŸ‘‡
Serius ke nak join???
Kat situ kita onthespot akan dpt tau samada dia benar2 nak join atau x..
Kalau dia kata fikir dulu..
Kita kata takpe... kita x paksa..

Nampakkan prospek dgn kita rasa selesa
Sebab dia akan jadi follower kita
1 hari nanti bila dia terbukak hati nnt dia akan join jugak
Cuma kita jgn stop utk buat biznes
Lepastu ceritakan klu kita join rwr ape kelebihannya
Dari bonus rwr.. mcm2 kita boleh buat
Topup byr bil2..

SELAMAT MAJU JAYAπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

Friday, 21 August 2015

MY MENTOR :)





Terima kasih sifu sebab ada komen murni mengenai network marketing. Minit 11.37. Disebabkan komen inilah saya membuka sedikit ruang dlm minda untuk kembali MENCUBA!!




Thursday, 20 August 2015

KERJA SAMBILAN UNTUK MENAMBAH PENDAPATAN KELUARGA

Keja part-time? Kenapa perlu cari kerja part-time kalau pendapatan kerja utama tu boleh menampung semua perbelanjaan? Kan lagi bagus balik kerja 8-5 terus rehat dan rehat dan rehat habiskan masa buat benda yg kita suka. AKAN TETAPI seakan dah menjadi lumrah kehidupan zaman yg serba mencabar ni seseorang tu mempunyai profesyen lebih drpd 1. Kalau bergantung hidup dgn kerja utama memang tak cukup nak sampaikan ke awal bulan. Siapa yg salah? Jibby dan kekasih hatinya si Mama yg zuhud yg salah..hahaha

Okaylah, berbalik kepada kerja part-time. Banyak kerja fizikal yg boleh dibuat contohnya kerja kedai makan 6-12, meniaga burger pun 6-12, atau jadi guard kontrak 7-7 esoknye.. ade ke org camni?? ADE!! Demi sesuap nasi untuk keluarga tercinta. Semua kerja tu demi menambah pendapatan agar hidup yg tersayang lebih selesa. Mulianya pengorbanan ibu ayah yg berhempas pulas mencari rezeki HALAL.. 

Selain itu? Bisnes online! Daripada jual baju hinggalah jual aksesori kereta. Ada yg punya stok sendiri, ada juga yg berniaga tanpa modal melalui program dropship.. Semua yg disebutkan benar belaka, juga memang terbukti boleh menambah pendapatan.

NAMUN!! JIKA DIBERI PILIHAN.. NAK KERJA SUSAH ATAU SENANG? NAK KERJA YG MENDAPAT PENDAPATAN SEDIKIT ATAU BANYAK? Hmm.. korang xyah jawabla.. simpan je dalam sudut hati..hahaha. 

Kalau difikirkan semula, perkara apa yg paling penting dalam hidup? Yang utama semestinya beribadat kepada Allah SWT, yg kedua berbakti kepada kedua ibu bapa, yg ketiga memberi kasih sayang dan nafkah kepada isteri dan anak-anak yg terakhir barulah berkhidmat kepada masyarakat dan negara.. Duit memang tak boleh beli segala-galanya TETAPI segala-galanya memerlukan duit..

BUATLAH TINDAKAN YG BETUL, MUDAH DAN MENGUNTUNGKAN DEMI KEBAHAGIAAN DIRI SENDIRI DAN KELUARGA.. 

BISNES DAH ADA, SISTEM DAH ADA, TEKNIK DAH ADA, LEADER DAH ADA, APA LG KORANG NAK NI??? ILMU!! NAK ILMU KENA LOCK POSITION SEKARANG!! WHATSAPP 012-7543979